ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ;
Στείλε μας το έργο σου!
Οι εκδόσεις Βάρδος έχουν ως σκοπό την ανάδειξη της ποιοτικής Λογοτεχνίας του Φανταστικού στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι ένα ρεπερτόριο από λίγα, επιλεγμένα, ποιοτικά βιβλία που τιμούν τον αγαπημένο μας χώρο, το Φανταστικό. Τα βιβλία που δεχόμαστε ως οίκος θα πρέπει να ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία των Εκδόσεων και τις απαιτήσεις του χώρου.
Για να διασφαλίσουμε την ποιότητα και το επίπεδο που επιθυμούμε, αυτή την στιγμή οι κενές θέσεις για νέους συγγραφείς είναι:
​​3
​Άν ονειρεύεσαι να κυκλοφορήσεις το δικό σου βιβλίο Φαντασίας, επικοινώνησε μαζί μας για να μάθεις πώς μπορεί να γίνει αυτό μέσω των εκδόσεών μας. Τα είδη που δεχόμαστε θα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένα με το Φανταστικό (Fantasy, Sci-Fi, Horror, Ιστορικό Μυθιστόρημα),
Για να μάθεις αν το έργο σου ταιριάζει στην οικογένεια των Εκδόσεων Βάρδος, στείλε ένα δείγμα (μέχρι 40-50 σελίδες) στο vardosbooks@gmail.com μαζί με:
  • Μια σύνοψη της υπόθεσης όλου του έργου.
  • Τα δυνατά του χαρακτηριστικά κατά τη γνώμη σας.
  • Ένα σύντομο βιογραφικό σας.
  • Στοιχεία επικοινωνίας.
ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ Γ. ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ
Ο Νικόλας Γ. Γαλανάκης γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα και κατάγεται από το νησί της Κάσου. Έχει εκτενείς γνώσεις πάνω στην ιστορία και την μυθολογία και όταν δεν ασχολείται με την συγγραφή, περνά το χρόνο του διαβάζοντας βιβλία, comic-books και manga, παίζοντας Assassin's Creed και παρακολουθώντας κινηματογράφο. Αγαπά την rock μουσική και ονειρεύεται ένα παραλιακό σπίτι στην Αβάνα. Το πρώτο του βιβλίο, η Αγγλική νουβέλα "God Listens To Rock 'n' Roll" αποτελεί προσπάθεια αυτοέκδοσης και κυκλοφόρησε το 2017. Το 2022 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο του, "Ο 7ος Χειριστής" από τις εκδόσεις ΒΑΡΔΟΣ, το οποίο αποτελεί και το πρώτο μέρος της σειράς βιβλίων φαντασίας με τίτλο "ΦΟΙΝΙΞ".
ΒΙΒΛΙΑ
Φοίνιξ: Ο 7ος Χειριστής.
279519549_680126519911390_5611551520630869569_n.jpg
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ
Ο Άγγελος Κυπριανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και μεγάλωσε στο νησί των Σπετσών. Είναι τραγουδοποιός Αμερικάνικης Φολκ Μουσικής με το καλλιτεχνικό όνομα Remi & the road και έχει στο ιστορικό του 6 δίσκους και αμέτρητες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι επίσης ο ιδρυτής του σχήματος Theanivar, ενός μουσικού project που ειδικεύεται σε ατμοσφαιρική μουσική συγκεκριμένης θεματολογίας. Το πρώτο του μυθιστόρημα λογοτεχνίας του Φανταστικού ονομάζεται “Ο Οίκος των Βέρεμον” και κυκλοφόρησε το 2018 από τις εκδόσεις Πηγή. Ανάμεσα σε άλλα έργα του είναι το μιούζικαλ “Λετζέντα” και η ταινία “I dreamt about this” καθώς επίσης και το επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων και στρατηγικής με τίτλο Meteor Tales. Το βιβλίο “Το ναυάγιο της Καράντρα” αποτελεί την πρώτη ιστορία από τον κόσμο του Meteor Tales, τη Βιτάλλια.

ΒΙΒΛΙΑ
Ο Οίκος των Βέρεμον.
Το Ναυάγιο της Καράντρα.
21 Γλάροι.
Η Πύλη & Το Νησί.
Το Σημάδι του Ξίφους.

Η Κόρη της Θάλασσας.
Άγγελος Κυπριανός, Συγγραφέας
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΝΑΣΤΟΣ
Ο Αριστείδης Νάστος γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 16 Σεπτεμβρίου του 1986 και κατάγεται από τον Κερασώνα Φιλιππιάδος του Νομού Πρεβέζης. Ενώ αρχικά πέρασε ένα διάστημα συνεχών μετακινήσεων , μεγάλωσε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Σπούδασε Γεωγραφία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποφοίτησε το 2010. Ασχολείται κυρίως με τη συγγραφή και τη μουσική. Εκτός από παράδοση μαθημάτων κιθάρας, συνθέτει και παίζει με ένα πλήθος εγχόρδων, από ηλεκτρική κιθάρα μέχρι ιρλανδικό μπουζούκι και μαντολίνο, προσανατολιζόμενος στον χώρο της μέταλ αλλά και της μεσαιωνικής Ευρωπαϊκής παραδοσιακής μουσικής. Επίσης, είναι λάτρης της Ιστορίας με προτίμηση την ύστερη ρωμαϊκή, τη μεσαιωνική εποχή, καθώς και του πρώτου μισού του 20ου αιώνα. Συγγραφικά, το είδος του είναι κυρίως το ιστορικό μυθιστόρημα και οι μυθολογίες των λαών.  

ΒΙΒΛΙΑ
ΙΒΑΡ: Ο Νεκρός Πολεμιστής.
Οι Εφιάλτες του Άγκαρατ.
Αριστείδης Νάστος, Συγγραφέας